Koulutusorganisaatiot

  Koulutusorganisaatiot

  Koskenpään Huopatehdas on tuttu hankinta- ja yhteistyökumppani useille koulutusorganisaatioille Suomessa. Asiakkaissamme on niin päiväkoteja kuin kaikkien eri koulutusasteidenkin organisaatioita. Toimitamme tuotteitamme myös kansalaisopistoihin ja työväenopistoihin ympäri Suomen.

  Inspiraatiota villan ja huovan käyttöön voi hakea vaikkapa eri osioissa esittelyistä toteutukista ja ohjeista:

  Olet myös kenties tavannut meidät Tampereen Kädentaidon messuilla tai nähdyt ilmoituksemme Tekstiiliopettajat-lehdessä.

  Huopatehtaan valikoimista löytyy Suomen laajin huopavalikoima ja yhdistettynä erilaisiin huovutustuotteisiin tarjonta mahdollistaa niin pienimuotoisen käsillä opettelun taidon kuin kunnianhimoisemmatkin muotoilusuunnitelmien toteutukset.

  Olemme vuosittaisin mukana erilaisissa projekteissa. Tässä muutamia esimerkkejä vuosien varrelta:

  • 2004 – 2007 Lapin yliopiston organisoima Hoivi – hoitava villa -projekti
  • 2005 Kankarisveden koulu – voitokas yrittäjyysprojekti – Loistava yritys
  • 2006 Iina Jokela – Lahden AMK – insinöörityö esineulatusta villasta
  • 2007 Carita Hannula – Kuopion AMK – opinnäytetyö – Orkidea- villamattoprojekti
  • 2010 Marianne Friberg – Hevonkarva – lasten kädentaidon-projekti
  • 2011 Katja Rinkinen – Vintagen viemää -kirjaprojektin huopavalaisin
  • 2011 Eveliina Peltomäki – Hämeenlinnan AMK – Hukka-huopamatto – Tarinamatot-hanke (Turku kulttuuripääkaunkina 2011) Saga-näyttely

  Muutama sana Hoivi-hankkeesta

  Hankkeen tarkoituksena oli pohjoisessa tuotetun villan tehokkaampi hyödyntäminen ja jalostaminen hoitaviksi tuotteiksi. Esihankkeessa selvitettiin kokemuksia villan hoitavuudessa ja varsinaisessa hankkeessa oli tarkoituksena suorittaa ominaisuuksien testaus, tuotteiden koevalmistus ja liiketaloudellinen selvitys. Huopatehtaalla oli rooli huovan neulaamisessa. Hanke koettiin tukemisen arvoiseksi, koska sillä voidaan edistää villan puhtautta ja lampaankasvattajien mielenkiintoa villan keräämiseen, sekä löytää villalle uusia käyttötarkoituksia. Hanke alkoi 2004 ja päättyi 2007. Tällä hetkellä käynnissä on esiselvityshanke VILNA -villan ja nahan hyödyntäminen Lapissa, jossa Huopatehdas on myös avustanut pienellä roolilla. Hanketta organisoi Rovaniemen ammttikorkeakoulu.

  Säännöllisesti saamme myös kyselyjä ylijäämähuovan käytöstä ja hyödyntämisestä. Kierrättäminen on ilahduttavalla tavalla innoittanut niin kädentaidon ammattilaisia kuin harrastuspiirejäkin!

  Aktiivista yhteistyö on myös Jyväskylän aikuisopiston Petäjäveden kampuksen käsi- ja taideteollisen koulutusalan kanssa. Huovutusopiskelijat käyttävät muun muassa hyväkseen Huopatehtaan neulauspalvelua tuotetoteutuksissaan.

  Huopatehdas kuuluu myös Filtti-seuraan ja saanut nauttia muun muassa aktiivitoimijoiden Leena Sipilän ja Sirpa Mäntylän innoittamasta huopahuumasta jo vuosia! Siirry Filtin sivuille.

  Tuotevalikosta lisää informaatiota valikoimistamme!