Sisustussuunnittelu ja -arkkitehtuuri

  Sisustussuunnittelu ja -arkkitehtuuri

  Tunne huopa.

  Villahuopa sisustusmateriaalina tuo ajatuksen lämmöstä, rauhallisuudesta ja luonnollisesta estetiikasta. Tämä maanläheinen materiaali onkin kaikkea tätä, mutta se on myös paljon enemmän. Harva sistusmateriaali on yhtä monipuolinen kuin huopa. Villahuopaa voidaan käyttää erilaisten somisteiden materiaaleina, mutta yhtä hyvin villahuovasta valmistuvat erilaiset seinäelementit, matot, sängynpäädyt tai vaikkapa istuimet.

  Huopa – luovuus – toteutus

  Selaa alla esiteltyjä esimerkkejä toteutuksista ja kurkkaa myös Huopagalleriaan, jossa lisää ainutlaatuisia töitä. Huopagalleriasta löydät myös kaikkien esiteltyjen toteutusten suunnittelijoiden yhteystiedot.

  Tekstiilitaiteilija Elina Helenius suosii töissään luonnonmateriaaleja ja hänet tunnetaan monipuolisena tekstiilitaiteilija. Elina Helenius on myös suunnitellut Flikka-ryijyn, joka esiteltiin osana Ornamon Häjy-hima kokonaisuutta Habitare 2007 -messuilla.

  Haejy_Hima_Ornamo_07
  Musta ja valkoinen Flikka-ryijy Häjy-himassa
  (Kuva: Matti Viljanen – © Elina Helenius)

  Kauniita unia.

  Pispan Oy valmistaa muun muassa mittatilaukseta sängynpäätyjä. Kuvassa esimerkkipääty, joka valmistettu valikoimiemme villahuovasta. Villahuopa on erinomainen materiaali sängynpäätyynkin. se on ihoa vasten miellyttävä, värikkäänäkin mattapintaisena materiaalina levollinen ja pehmeänä pintana suorastaan unimaailmaan houkutteleva.

  Sängynpääty.
  Sängynpääty

  Vain taivas on rajana.

  Ilkka Suppanen suunnitteli ja toteutti Flying Carpet -tuolinsa prototyypin vuonna 1998 Koskenpään Huopatehtaan valikoimista. Tuoli valmistettiin Cappellinille.

  FlyingCarpetCappellini1998_Ilkka_Suppanen
  (Kuva: © Ilkka Suppanen)

  Uusia tuulia.

  Villahuovasta voidaan toteuttaa suuriakin ja yksilöllisiä seinäelementtejä. JMKK Arkkitehtien sisustustiimi Käki Interior suunnitteli kohteeseen World Trade Center Helsinki Airport seinäelementti-istuin-yhdistelmän, jossa kaksi luonnon materiaalia, puu ja huopa yhdistettiin erittäin kauniilla ja oivaltavalla tavalla tukemaan Finnairin uudistunutta yritysilmettä. Kurkkaa Huopagalleriasta suunnittelijatiedot.

  JMKK_arkkitehdit_Kaeki_Interior_WTC_Airport-Finnair_2011_

  Ihana istua.

  Isomummolta saatu tuoli sai uuden ilmeen huovalla ja pääsi somistamaan pikku-Alman huonetta. Tuoli verhoiltiin 2 mm vahvuisella huovalla ja verhoilijamestarina toimi Sanna Inkiläinen.

  Seuraavalla sivulla – huopa sisustusmateriaalina