Mahdollisuudet

Mahdollisuudet

Ensimmäinen kysymys – mitä huopa on?

Vastaus löytyy täältä, linkin Huovasta takaa.

Huopa voi siis olla valmistettu villasta tai synteettisistä kuiduista tai näiden sekoitteista. Useimmiten sisustuskäytössä suositaan villahuopia, mutta käyttökohteeesta riippuen myös värilliset polypropeenihuovat ovat varteenotettava vaihtoehto.

Villahuovan ja erityisesti värillisten design-huopien korkea laatutaso antaa mahdollisuuksia huovan käyttöön hyvin erilaisissa käyttökohteissa.

Huopaa voidaan käyttää minimalistissakin toteutuksissa pehmentämään tai vahvistamaan haluattua tyyliä tai se voidaan valita väriläiskäksi täydentämään vahvoja kokonaisuuksia.

Mahdollisuudet ovat monet, tässä muutamia esimerkkejä:

  • seinätekstiilit, verhot
  • istuimet, rahit
  • matot
  • sermit, tilanjakajat
  • säilytysesineet
  • yksittäiset somisteet: kahvat, lasinaluset, pöytäliinat

Villahuovan vahvoihin puoliin kuuluu sen monipuolisuus, sitä voidaan käyttää paitsi normaalina tekstiilivaihtoehtona pintamateriaaliksi, myös erilaisissa kolmiulotteisissa malleissa. Huovan jäykkyys- ja paksuusvaihtoehdot antavat luovuudelle siivet. Huopaa voidaan myös leikata mitä moninaisemalla tavalla ja se voidaan yhdistää muihin materiaaleihin. Huopaa voidaan myös ommella, liimata tai punoa mitä erilaisimmiksi tuotteiksi.

Villahuovan erityisiin ominaisuuksiin kuuluu sen kyky imeä ja luovuttaa kosteutta. Villahuopa huonetekstiilinä myös siis tasaa huoneen kosteuseroja. Villahuopa myös sietää korkeita lämpötiloja ja on luonnollisilta ominaisuuksiltaan hyvin paloturvallinen materiaali: villa ei ylläpidä tulta, ei leimahda eikä palaessaankaan vapauta myrkyllisiä palokaasuja. Villahuopa on myös biohajoava materiaali.

Akustisilta vaikutuksiltaan villahuopa on ääntä vaimentava.

Suunnitelmista totta.

Me Koskenpään Huopatehtaalla olemme avustaneet suunnittelijoita materiaalivaihtoehdoissa useita vuosikymmeniä. Vuosien varrella huovasta on valmistettu mitä erilaisempia tuotteita.

Onpa kyse sitten tuotesuunnittelusta, – valmistuksesta tai yksittäisen kohteen toteutuksesta, olemme palveluksessasi. Huopatehdas on joustava ja ratkaisukeskeinen liikekumppani.

Lue lisää tuotteista, palveluista ja muun muassa Huopapaletti-materiaalikansiosta.

Palvelumme-sivuille

Värilliset huovat -tuotesivuille

Tilaa materiaalinäytteitä yhteydenottolomakkeella