Rakennusnauhan käyttö

Rakennusnauhan käyttö

Tiivistäminen KH-rakennusnauhalla

Nauha soveltuu kaikentyyppisten hirsien ja rakenteiden väliin.

  • Perusleveydet: 40-400 mm
  • Yleisimmät paksuudet ja neliöpainot: 5-10 mm / 250- 500 g/m²

Huokoisen materiaalin paksuus ei ole yksiselitteisesti mitattavissa, ja siksi materiaali määritelläänkin neliöpainonsa perusteella.

Yleisimmät neliöpainot ja niitä vastaavat paksuudet:

250 g/m² 330 g/m² 440 g/m² 500 g/m²
4-5 mm 7-8 mm 9-10 mm 10-11mm

 

Saumanauha käy siis niin hirsisaumaan, elementtisaumaan, tilkintään, ikkunakarmien ja ovikarmien tiivistykseen kuin koolaukseen ja lattialautojen väliinkin. Tilkintään polypropeenireunanauhaa myydään kätevästi kilokauppana.

Tehtaalta löytyy myös muutamia malleja hirsirakennusten kulmapaloiksi, nämä kulmatiivisteet valmistetaan myös polypropeenieristeestä. Kulmapalat varmistavat tiiviit kulmat – varmasti ja helposti. Kulmapaloja voidaan valmistaa myös sopimuspohjaisesti tarvittaviin mittoihin ja malleihin.

Polypropeenihirsitiiviste on alkuperäisesti kehitetty yhteistyössä Honkarakenteen ja VTT:n kanssa ja valmistettu Koskenpään Huopatehtaalla. KH-nauhalla tiivistetyissä mökeissään vapaa-ajastaan nauttivat muun muassa tuhannet tyytyväiset Honkarakenteen mökkien ja saunarakennusten omistajat. Honkarakenne Oyj on käyttänyt KH-rakennusnauhaa erilaisissa talomalleissaan 90-luvulta lähtien.

Ovikarmin_tiivistys_hirsirakennus_KH-nauha_1

Tilaat nauhan kätevästi suoraan Huopatehtaalta, tai voit kääntyä myös rakentajasi puoleen. Kun kaipaat lisätietoa, käänny luottamuksella puoleemme

Ota yhteyttä!

Lue muutama sana KH-nauhan kehitystyöstä.